Anunturi online!
01 martie 2017

Compania araba introduce primele taxiuri electrice din Romania

O companie de taxi din Arad a adaugat cinci automobile electrice la flota sa, fiind astfel primele taxiuri de acest fel utilizate in tara, arata un raport Digi24. Masinile electrice au acelasi tarif standard practicat de compania de taxi Verbita, care a platit 150.000 de euro pentru a achizitiona cele cinci vehicule noi.
"Dorim sa reducem poluarea un pic [...]. Ne dorim sa fim in conformitate cu alte tari europene, suntem primul oras din tara care a introdus aceste masini. Speram sa adaugam cat mai multe posibil", a declarat Gabriel Grizak, directorul Taxi Verbita.
Masinile sunt marca Renault Kangoo ZE, modelul electric, au o autonomie de 180 km, iar bateria se incarca complet in cinci ore, raporteaza Adevarul. Compania de taxi detine trei statii de incarcare pentru automobile electrice, una dintre acestea putand fi utilizata de catre publicul larg. O a patra statie de incarcare din Arad a fost instalata de catre Kaufland, care are o retea nationala deschisa in parteneriat cu Renovatio.
Achizitionarea de automobile electrice in Romania a crescut de trei ori anul trecut, potrivit datelor furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Aproape 170 de masini electrice au fost cumparate in 2016, in comparatie cu doar 46 in 2015.
Retailerii internationali si mai multe centre comerciale au fost printre primele din tara care au instalat statii de incarcare pentru automobile electrice.
Retailerul german Kaufland a deschis anul trecut o retea nationala de statii de incarcare in parteneriat cu producatorul austriac de energie din surse regenerabile Renovatio si a achizitionat prima flota de masini electrice.
Retailerul francez Cora a instalat in 2016 doua statii de incarcare in magazinele din Bucuresti si Constanta, in parteneriat cu EV Connect.
De asemenea, retea germana de supermarket-uri Lidl a deschis prima statie de incarcare anul trecut, intr-un magazin din Dumbravita, judetul Timis.
Centrul comercial Promenada Mall din Bucuresti a deschis in 2016 doua astfel de statii, in timp ce grupul petrolier ungar MOL a anuntat planurile de dezvoltare a retelei de statii de incarcare pentru automobile electrice, inclusiv in Romania.
La inceputul acestui an, distribuitorul de energie Electrica si producatorul de petrol si gaze naturale OMV Petrom au inaugurat prima statie de incarcare pentru automobile electrice intr-o benzinarie OMV din Bucuresti.
Auto Moto
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil