Anunturi online!
09 noiembrie 2016

In saptamana aceasta se comemoreaza Ziua Veteranilor in Statele Unite ale Americii, unde vor fi onorati toti barbatii si femeile din Fortele Armate

In saptamana aceasta se comemoreaza Ziua Veteranilor in Statele Unite ale Americii, unde vor fi onorati toti barbatii si femeile din Fortele Armate.
La ora 11, ziua a 11-a, luna a 11-a, in anul 1918 s-a declarat un armistitiu sau incetarea temporara a ostilitatilor intre fortele Aliatilor si Germania in timpul Primului Razboi Mondial. Desi Tratatul de la Versailles, semnat abia la 28 iunie 1919, a incheiat in mod oficial razboiul, data de 11 noiembrie a ramas in imaginatia publicului, data care a marcat sfarsitul Marelui Razboi.

La aniversarea primului an de la armistitiu, presedintele SUA Woodrow Wilson a proclamat data de 11 noiembrie 1919 ca prima comemorare a Zilei Armistitiului. In aceasta zi au avut loc parade si adunari publice.
La 11 noiembrie 1920, soldati necunoscuti s-au asezat sa se odihneasca la Westminster Abbey din Londra si la Arcul de Triumf din Paris.
Un an mai tarziu, un soldat american necunoscut ucis in razboi a fost inmormantat la Cimitirul National Arlington din Washington, D.C., in cadrul unei ceremonii oficiate de presedintele Warren G. Harding.

La 4 Iunie 1926, Congresul voteaza o rezolutie prin care este stabilita in mod oficial sarbatoarea nationala a Zilei Armistitiului.
Al doilea razboi mondial a vazut cea mai mare mobilizare a Armatei, a Marinei si a Fortelor Aeriene din istoria natiunii americane. Mai mult de 16 milioane de oameni, dintre care 5,7 milioane de americani au luptat in razboiul din Coreea.
In 1954, cu scopul de a include si acesti veterani in sarbatoarea nationala, Congresul american a modificat actul din 1938, redenumind Ziua Armistitiului in Ziua "Veteranilor".

In iunie 1954, Presedintele Dwight D. Eisenhower a semnat actul legislativ, iar de atunci, 11 noiembrie a devenit o zi in care sunt onorati veteranii americani ai tuturor razboaielor.
In zilele noastre, in SUA are loc o ceremonie oficiala pentru depunerea de coroane de Ziua Veteranilor la Mormantul Necunoscutilor din Cimitirul National Arlington. De Ziua Veteranilor se organizeaza parade si se sarbatoreste in statele din intreaga tara.

Ziua Veteranilor este sarbatorita, de asemenea, in Marea Britanie, Franta, Australia si Canada. Astfel, Canada are Ziua Memoriei, in timp ce Marea Britanie are Duminica Memoriala (a doua duminica a lunii noiembrie). In Marea Britanie si tarile Commonwealth-ului se obisnuieste tinerea unui moment de reculegere la ora 11 dimineata in fiecare zi de 11 noiembrie.

Notice: Undefined variable: totalPagini in /home/imperato/app_anunturi/modules/default/views/scripts/stiri/stire.phtml on line 143
Istorie
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil