Anunturi online!
01 martie 2017

Romania se pregateste sa celebreze o noua zi nationala

Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor a votat in favoarea unui proiect de lege privind declararea zilei de 27 martie - Sarbatoare nationala, ziua cand Basarabia s-a unit cu Romania, raporteaza Digi24. Proiectul a fost votat deja au in mod favorabil de catre Senat.
Proiectul a fost initiat de deputatul Eugen Tomac, membru al Partidului Miscarea Populara (PMP), care vede aceasta zi ca fiind una dintre cele mai importante din istoria poporului roman.
"Mi s-a parut absolut firesc ca odata ce ne apropiem de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire sa acordam si sa dam un semnal politic si un gest politic cu o anumita incarcatura acestei zile, pentru ca ziua de 27 martie reprezinta de fapt primul pas spre Marea Unire din 1918, Basarabia fiind prima provincie care a facut pasul spre reintregirea tarii. Si cred ca in contextul actual se impune sa acceleram aceasta procedura, pentru ca inclusiv in aceasta luna vom marca cei 99 de ani de la Unire", a argumentat Eugen Tomac, citat de Digi24.
Desi este o sarbatoare nationala, aceasta zi nu va fi una libera. In acest an insa, romanii vor avea inca doua zile libere legale, totalul ajungand la 14.
Basarabia, care a fost alipita Rusiei in 1812, a fost prima provincie care s-a alaturat Romaniei la momentul Marii Uniri. Pana la 1940, Basarabia avea sa revina din nou Rusiei, dupa ce fusese ocupata de sovietici.
Istorie
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil