Anunturi online!
23 februarie 2017

Aproape jumatate dintre utilizatorii romani de gadget-uri inteligente se tem de atacurile hackerilor

Aproape jumatate dintre utilizatorii romani de gadget-uri inteligente se tem ca hackerii le-ar putea controla dispozitivele de la distanta, potrivit unui studiu comandat de Solutions iSense, companie de software de securitate pe Internet Bitdefender.
Studiul a fost efectuat la sfarsitul anului 2016 pe aproximativ 2.000 de oameni din Romania, S.U.A., Marea Britanie, Germania, Franta si Australia.
Conform acestui studiu, 70% dintre romani detin un smartphone, laptop, tableta, smart TV sau un computer desktop si aproape un sfert dintre romanii din mediul urban si-au achizitionat terminale de ultima generatie, cum ar fi smartwatches (24%), camere de supraveghere rezidentiale(21%) si e-readere (20%), arata un raport Agerpres.
In acest context, circa 46% dintre respondenti au declarat ca se tem de posibilitatea ca hackerii ar putea sa le controleze dispozitivele de la distanta, ceea ce i-ar expune la furtul de identitate, spionaj si la incalcarea vietii private.
De asemenea, studiul arata ca majoritatea romanilor nu reusesc sa-si actualizeze la timp sistemele de operare ale dispozitivelor lor, nici chiar a acelora pe care le folosesc in mod frecvent, cum ar fi laptop-uri, tablete sau computere.
Aproximativ 20% dintre utilizatorii de laptop si mai mult de jumatate din proprietarii de televizoare inteligente nu au reusit sa-si actualizeze software-ul la cea mai recenta versiune.
Cei mai multi dintre ei au spus ca nu au facut acest lucru din cauza lipsei de timp sau nu au cunostintele necesare pentru o astfel de operatiune.
Mai mult decat atat, peste un sfert dintre romani folosesc aceeasi parola pentru toate dispozitivele si conturile lor, iar 29% au cateva parole pe care le folosesc prin rotatie.
Expertii Bitdefender avertizeaza impotriva utilizarii de parole identice, in special cele compuse doar din litere si recomanda inlocuirea acestora cu diverse combinatii de litere, cifre si simboluri, precum si modificarea acestora in mod regulat.
IT Multimedia
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil