Anunturi online!
23 februarie 2017

Secretele longevitatii. Insula ai carei locuitori traiesc cel mai mult din lume

In lume sunt cinci zone in care s-a obsevat ca oamenii traiesc mai mult, acestea se numesc ''zone albastre''. Zonele au fost identificate pentru prima oara de Dan Buettner gratie colaborarii sale cu National Geographic, si sunt: Okinawa in Japonia; Sardinia in Italia; Loma Linda in California; Peninsula Nicoya in Costa Raca si Ikaria in Grecia.” Un rolul important in determinarea longevitatii sunt obiceiurile alimentare comune fiecare dintre ele reflecta un tipar alimentar similar.
Insula Icaria,o insulita greceasca din Nordul Marii Egee, este cea mai noua zona albastra a lumii, nonagenarii sunt un lucru foarte comun. Numarul de ani pe care-i traim depinde de genele noastre in proporţie de 20%, spune Buettner. Restul depinde de stilul de viata. "Locuitorii de aici au gradini", spune el, de exemplu. "Daca merg la biserica, daca merg la casa prietenilor lor sau oriunde altundeva pentru ei înseamna o ocazie de a merge pe jos. Aceste plimbari inseamna arderea mai multor calorii decat a merge la o sala de sport, timp de 20 de minute pe zi”, a susţinut scriitorul.  "Ei au, de asemenea, o dieta foarte interesanta", continuă Buettner. "Aceasta conţine o cantitate mare de ulei de masline si este foarte bogata în fructe si legume. Se consuma de doua ori pe zi ceai.
Despre populatia din Ikaria, Grecia Buettner spune pentru Yahoo Health, ca se disting trei lucruri in alimentatia lor. ''Nouazeci la suta din calorii provin din plante, 65 % din alimentatie este alcatuita din carbohidrati complecsi, iar a treia parte–este o garnitura pe care fiecare si-ar dori-o – leguminoasele. O cana de leguminoase pe zi pentru longevitate.''
Ceea ce le distinge, insa, mai mult pe aceste 5 comunitati numite “Zonele Albastre” este faptul ca sunt zone de coasta. Vantul si brizele care ajung in comunitatile mentin permanent un aer proaspat. Acesti curenti de aer sunt incarcati de ioni negativi, corpul si mintea se simt mai bine. Ionii negativi aduc beneficii pentru sanatate, pe care ionii pozitivii nu o au, aerul statut, poluat si plin de particule va fi intotdeauna mai putin sanatos pe termen lung datorita acumularii de ioni pozitivi.
Aerul de la munte este saturat cu ioni negativi si are beneficii asemanatoare celui de la mare, cu atat mai mult se amplifica efecul la confluenta a doua sau mai multe rauri. Din aceste motive este bine ca vacantele sa le petrecem la mare sau munte. Cu cat stam mai mult timp in aer cu ioni negativi ne simtim mai bine, mai plini de energie.
Pentru oamenii din Okinawa, o insulă situata în sud-vestul Japoniei, renumiti pentru longevitatea lor, exista noua lectii dupa care se ghideaza:
-motivul pentru care se trezesc in fiecare dimineata; sa fii util chiar si la 100 de ani;
-mese alcatuite din legume,carnea numai la ceremonii si atunci in cantitati mici;
-conexiunea permanenta cu pamantul,activitatea fizica din gradina de legume supune corpul la miscari diverse si ajuta la reducerea stresului;
-dieta bogata in soia;Produsele din soia fermentata contribuie la sanatatea florei intestinale si ofera in plus si multe beneficii nutritionale. Atentie insa, nu orice fel de soia este benefica.
-intalniri cu prietenii ofera sprijin emotional si financiar la nevoie si le confera membrilor siguranta ca intotdeauna va exista cineva pe care sa se poata baza;
-expuneri regulate la soare furnizeaza chiar si celor varstnici doze optime de vitamina D;
-casele okinawane au putina mobila; ei mananca si se odihnesc pe saltelele tatami asezate pe podea.Oamenii se aseaza si se ridica de zeci de ori pe zi intareste si da echilibru partilor inferioare ale corpului, protejand si contra cazaturilor periculoase;
-plante medicinale precum pelinul,ghimbirul si turmericul sunt nelipsite intr-o gradina okinawana;
-adopta o atitudine de multumire de sine;lasa trecutul in urma si se bucura de prezent.
Lifestyle
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil