Anunturi online!
24 februarie 2017

Romanii pot cumpara in acest an tichete de vacanta in valoare de 380 de milioane de euro

Serviciile turistice achizitionate cu ajutorul tichetelor de vacanta s-au ridicat la suma de 10 milioane de euro anul trecut, potrivit informatiilor prezentate de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).
Suma a fost de aproape patru ori mai mare, comparativ cu 2015, si de sase ori mai mare comparativ cu 2014.
ANAT estimeaza ca valoarea va creste de aproape 38 de ori in acest an, in cazul in care Guvernul acorda tichete de vacanta pentru toti angajatii publici, asa cum a promis. Astfel, fiecare angajat public ar obtine un voucher de vacanta in valoare de 1.450 de lei, pe care sa-l foloseasca pentru o vacanta in Romania. Asadar, tichetele de vacanta ar trebui sa contribuie la cresterea sectorului turismului intern.
Deocamdata, tichetele de vacanta sunt acordate doar de unele companii private, deoarece pana acum, institutiile publice au avut interdictie la acordarea tichetelor de vacanta din cauza restrictiilor bugetare. Anul trecut, circa 1,1 milioane de tichete de vacanta au fost acordate de catre companiile private.
In plus fata de acest lucru, operatorii de turism ar dori guvernul sa reduca TVA-ul pentru serviciile turistice de la 20% la 9%.
"Romania are nevoie de o politica nationala de incoming, pentru ca o tara puternica turistic este cea care stie sa atraga turisti straini, a declarat miercuri intr-o conferinta, presedintele ANAT Alin Burcea". "Noi, cu 2,5 milioane de turisti straini in 2016, suntem, la nivel mondial, o gluma. Iar dintre acestia, un milion si ceva vin pe corporate, pe business.
Sunt buni si ei, consums hotel, mese, dar pe partea de leisure avem sub un milion de vizitatori.
Nu putem sa ne comparam cu tarile care au 60-80 milioane de vizitatori anual", a adaugat Alin Burcea.
In jur de 2400 de agentii de turism licentiate exista in Romania, dar numai 40 efectueaza turism national, a mai spus presedintele ANAT.
Lifestyle
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil