Anunturi online!
28 februarie 2017

Romanii sunt cei mai mari fani ai shopping-ului din estul Europei

Est-europenilor le place sa mearga la cumparaturi, spune un studiu realizat de GfK. Noua din zece persoane prefera sa aiba aceasta activitate, iar romanii se pozitioneaza primii in acest clasament.
In Republica Ceha, Slovacia si Austria, sapte din zece oameni gasesc distractiv mersul la cumparaturi, iar aceasta cota scade pana la aproximativ 50% in Bulgaria.
Cu toate acestea, 35% dintre cumparatorii din Romania se simt presati de timp atunci cand fac cumparaturile de zi cu zi. Acest lucru ar putea fi influentat si de insuficienta dezvoltare a comertului modern de proximitate, in comparatie cu Austria, potrivit GfK.
Cand vine vorba de listele de cumparaturi, sapte din zece bulgari au una atunci cand fac cumparaturi, ponderea fiind mai mica in Romania, unde doar jumatate dintre cumparatori isi fac astfel de liste. Mai mult decat atat, numarul lor este pe un trend descendent in Romania.
De asemenea, studiul arata ca cei mai multi dintre cumparatorii bulgari si romani reusesc sa ramana in cadrul bugetului planificat, atunci cand isi fac cumparaturile de zi cu zi. Pe de alta parte, doar 36% dintre cehi si 37% dintre austrieci reusesc sa respecte un buget.
In Romania, 89% dintre cumparatori prefera sa cumpere tot ce au nevoie dintr-un singur loc, dar 72% ar merge si la alte magazine in cazul in care i-ar ajuta sa economiseasca niste bani. Prin comparatie, 74% dintre bulgari le place sa cumpere totul dintr-un un singur loc si doar 35% ar merge la alte magazine in cazul in care ar dori sa cumpere la un pret mai mic sau ar gasi oferte mai bune.
Grupul GfK se bazeaza pe informatii obtinute prin monitorizarea continua a consumului populatiei din Romania, pentru toate categoriile de produse de consum, pe un esantion de 3.000 de gospodarii.
Lifestyle
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil