Anunturi online!
22 februarie 2017

Muzeul Satului din Bucuresti se va deschide saptamana viitoare cu ocazia targului de Martisor

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti organizeaza targul de Martisor in perioada 27 februarie - martie. Targul are ca tinta promovarea "obiceiului antic al daruirii la inceputul primaverii, obiecte mici, artizanale, cu rol protector".
Martisorul este un element simbolic, de dimensiuni mici, pe care barbatii il ofera femeilor intre 1 martie si 8 martie in semn de iubire si respect, dar si pentru a marca inceputul noului sezon.
Targul va prezenta o mare varietate de martisoare, atat traditionale cat si noi, concepute de artisti si studenti.
Targul va coincide cu ateliere de lucru care au loc la muzeu, unde copiii pot invata cum sa-si faca propriile martisoare sau felicitari.
Targul este deschis de luni pana duminica, intre orele 9:00 si 17:00.
"Un simbol al primaverii si al renasterii naturii, martisorul era facut in satele traditionale dintr-o panglica bicolora de siruri albe si rosii, la care se atasa o moneda de argint sau de aur".
"Parintii il ofereau cadou copiilor lor de 1 martie pentru sanatate, bogatie si noroc. Cu toate ca martisorul si-a schimbat aspectul in timp, semnificatia lui s-a pastrat, si anume, aceea a unui simbol al protectiei si fertilitatii", explica un comunicat de presa oferit de cei de la Muzeul Satului.
Mondene
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil