Anunturi online!
08 februarie 2017

CSM: Declaratiile facute de Calin Popescu Tariceanu sunt periculoase si pot afecta independenta, imaginea, credibilitatea si prestigiul justitiei din Romania

Image Credits - Sursa imagine: psnews.ro
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a declarat ieri, ca declaratiile diferitilor oficiali cu privire la sistemul judiciar din Romania, inclusiv interviul pe care presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu l-a dat postului britanic de stiri BBC, pot afecta nu numai independenta sistemului judiciar, dar si imaginea Romaniei in lume.
Tariceanu a declarat intr-un interviu pentru BBC in data de 5 februarie ca „Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si servciile de informatii sunt percepute acum ca institutii care nu respecta cadrul legal, care sunt corupte ele insele si folosite ca parghii importante in lupta politica din Romania”.
CSM a spus ca astfel de declaratii sunt periculoase, deoarece acestea pot afecta "nu numai independenta, imaginea, credibilitatea si prestigiul justitiei", dar, de asemenea, "imaginea externa a Romaniei, prestigiul si credibilitatea ei".
Directia Nationala Anticoruptie a cerut recent CSM sa adopte o pozitie mai ferma cu privire la numeroasele atacuri din mass-media impotriva DNA-ului si a sistemului judiciar. DNA-ul a fost tinta unor atacuri mediatice fara precedent, facute de mai multe televiziuni si ziare din Romania, controlate de persoane cu legaturi politice, unele dintre acestea avand propriile lor probleme juridice.
Tema principala a acestor atacuri a fost presupusa conexiune a DNA-ului cu Serviciul Roman de Informatii (SRI), precum si faptul ca cele doua institutii ar fi lucrat impreuna pentru a fabrica dosare impotriva politicienilor si oamenilor de afaceri cu intentia de a-i inlatura.
"Oamenii care nu au comis infractiuni de coruptie nu trebuie sa se teama de DNA! Ii investigam numai pe cei care au facut acte de coruptie", a declarat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu acordat radioului public romanesc.
Ea a adaugat ca activitatea DNA-ului este in permanenta verificata de catre Inspectia judiciara a CSM si de catre judecatorii care preiau cazurile trimise in judecata de procurorii DNA.
Politica
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil