Anunturi online!
08 februarie 2017

Politica vine si trece, relatia de familie ramane

Image Credits - Sursa imagine: comunicarepersonala.com
In aceste zile in presa se scrie despre un posibil conflict care poate aparea intre generatii din cauza protestelor la care au participat mii de oameni. De la pancarde scrise de tineri cat si de oameni in varsta, la discutii pe care le auzim intre prieteni nostrii ne dam seama ca exista o stare de tensiune.
Psihoterapeutul Miruna Stanculescu ne spune cum putem evita sa nu ne certam cu parintii sau prietenii, daca au alte convingeri politice. ''Indiferent de varsta pe care o au, sa le dai dreptul sa le aiba. Din punctul lor de vedere, sunt la fel de valide ca si ale tale. Discutatul în contradictoriu agita spiritele, nu demonteaza convingerile. Poti aduce argumente, dar daca „temperatura” la care se desfășoară discutiile devine ridicata, atunci e util să renunti. Omul emotional nu e rational''
Parerea pe care o avem trebuie spusa cu calm celui care are o parere diferita, ajungem la concluzii diferite si asta este bine, este esenta democratiei si a libertatii de opinie.
Cand discutia are loc intre doi adulti fiecare are adevarul lui. Cearta nu schimba opinii. Pentru o cearta este nevoie de doi oameni si cel mai intelept cedeaza intelegand faftul ca ''uneori e nevoie sa fie in regula sa nu fii de acord''.
Oricat de mare ar fi supararea o relatie de valoare intre parinti sau prieteni va trece, daca nu problema este in calitatea relatiei.
Politica
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil