Anunturi online!
28 februarie 2017

Cum se inegresc maslinele

Diferenta dintre masline verzi si negre este data de timpul cand au sunt recoltate. Maslinele verzi sunt culese inainte de a fi coapte, maslinele negre sunt lasate sa se coaca pe copac. Culoarea este afectata si de modul in care sunt procesate. Exista soiuri de masline care sunt verzi si cand sunt coapte, si soiuri care sunt inchise la culoare de la inceput pana la coacere.
Specialistii de la testecomparative.ro, scriu ca pentru a inegri maslinele producatorii folosesc doi aditivi:gluconat feros (E 579) si lactat feros (E 585). Regulamentul European privind Utilizarea Aditivilor, spune ca acest lucru este permis la o cantitate maxima de 150 mg/kg pentru toate produsele.
Nu este o diferenta mare intre maslinele verzi si cele negre, la produsele din comert trebuie totusi mentionat faptul ca maslinele verzi contin mai multa sare decat maslinele negre coapte natural datorita procesarii lor. Pentru a transforma maslinele verzi in masline negre unii producatori in tratamentele aplicate maslinelor verzi folosesc aditivii mentionati anterior pentru a le grabi transformarea in masline negre.
Multi consumatori nu stiu cum sunt ''inegrite'' maslinele, motivul este lipsa de transparenta in etichetarea produsului. Pe eticheta numai stabilizatorul poate fi indepartat din lista de ingrediente, restul nu. 
"Legislatia in comercializarea produselor alimentare permite asta, dar in fond este o amagire a consumatorului", a declarat Andrea Schauf, expert alimentar la Centrala pentru Protectia Consumatorului din Hesse. In context, Asociatia Federala a Protectiei Consumatorului din Germania a calificat lipsa unei indicatii legate de procesul de innegrire drept o „inselatorie”. De obicei exista o informatie in acest sens numai pe spatele ambalajului.
Sanatate
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil