Anunturi online!
27 februarie 2017

Orele de refacere a organelor corpului uman

Despre bioritmul corpului uman s-a scris mult, dar despre cel al organelor interne, mai putin. Johanna Paungger si Thomas Poppe, in cartea “Aus eigener kraft” (''Din propriile noastre resurse''), fac o descriere amanuntita a ritmului functiilor organelor noastre interne. Autorii afirma ca fiecare dintre organele corpului are o activitate maxima timp de 2 ore pe zi.
Ritmurile ceasului biologic:
ORELE 23-01. Perioada de maxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, in aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.
ORELE 01-03. Se activeaza ficatul. In aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afecţiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc in aceasta perioada. Ficatul şi vezica biliara fiind organe pereche, si cei suferinzi de afectiuni biliare prezinta aceleasi simptome. In aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.
ORELE 03-05. Se activeaza plamanii, deci in aceasta perioada fumatorii, bolnavii de astm, cei raciti sau cu alte afeciuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Acesti bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta.
ORELE 05-07. Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada in care majoritatea oamenilor merg la toaleta. Se recomanda evitarea stresului si grabei in aceasta perioada. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rau decat in cursul zilei. Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.
ORELE 07-09. Incepe activitatea maxima a stomacului. Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.
ORELE 09-11. Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool.
Se recomanda consumul de fructe si miere de albine (singura perioada din zi, cand organismul poate digera fara efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim. Asadar, treceti la invatat.
ORELE 11-13. Perioada de activitate maxima a inimii. In aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, trebuie multa atentie, exista un risc marit pentru accidentare.
ORELE 13-15. In aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii,deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.
ORELE 15-17. Perioada hiperactiva a vezicii urinare. In aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide (apa, ceaiuri), şi activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste in continuare predispozitia pentru activitatea fizica.
ORELE 17-19. Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care ii ingreunează activitatea (grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanti alimentari,cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul).
ORELE 19-21. Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. In aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atat cele administrate oral, cat şi cele aplicate extern).
ORELE 21-23. Este perioada cand organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat).

Alungati batrinetea!
Cu aceasta ocazie, prin scurta calatorie in intervalele orare ale unei zile am incercat sa va prezint asa cum au fost descrise de Johanna Paungger si Thomas Poppe, citeva aspecte ale ceasului nostru interior. Cunoasterea acestor ritmuri ne face sa avem incredere in instinctele noastre, actionind corect pentru a ajuta functiile organismului. E foarte important sa nu simtim ca imbatrinim o datã cu virsta, caci starea buna a intelectului, puterea de a munci, de a iubi scad considerabil imbatranirea. Sa ne ascultam ceasul interior si sa incercam sa ne adaptam ritmului sau, strivind prejudecatile. Exista personalitati care au trait, creand la varsta de 80 de ani. E bine sa le respectati.
Sanatate
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil