Anunturi online!
27 februarie 2017

Romania incepe cercetarea unui posibil dublu standard al alimentelor importate din vestul Europei

Romania urmeaza modelul Republicii Cehe, Slovaciei si Ungariei, analizand calitatea produselor alimentare importate si vandute de catre marii comercianti si verificand daca acestea sunt de aceeasi calitate ca cele vandute in supermarket-urile si hypermarket-urile de pe pietele din Europa de Vest.
O echipa de lucru formata din reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si ai Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) va incepe sa caute posibilitatea existentei unui dublu standard, a anuntat vinerea trecuta Ministrul Agriculturii Petre Daea.
Oficialii din Republica Ceha, Slovacia si Ungaria au inceput deja investigarea unui eventual dublu standard in produsele importate fabricate in Europa de Vest si vandute in aceste piete.
Constatarile preliminare indica faptul ca produsele vandute pe aceste piete din Europa de Est de catre comerciantii internationali pot sa nu fie de aceeasi calitate ca si cele vandute pe pietele occidentale, cum ar fi Germania sau Austria.
Ministrul adjunct al agriculturii din Cehia, Jiri Sir, a declarat ca tara sa a inceput deja un studiu mai amplu si ca va prezenta concluziile sale si celorlalte tari din grupul de la Visegrad Plus, care include, de asemenea, Romania, Slovenia si Bulgaria.
Ungaria a anuntat recent ca unele produse vandute in supermarket-urile sale au fost de calitate inferioara, in comparatie cu aceleasi produse vandute in centrele comerciale austriece.
Sanatate
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil