Anunturi online!
03 martie 2017

Peste 600.000 de turisti au vizitat mina de sare de la Turda anul trecut

Mina Salina Turda (Salina Turda), o cunoscuta atractie turistica din judetul Cluj, a primit aproape 618.000 de turisti anul trecut, potrivit Simonei Baciu, directorul minei de sare,citat de Agerpres.
Aceasta inseamna o crestere cu 22% mai mult comparativ cu 2015, cand mina a primit peste 580.000 de turisti. De asemenea, este cel mai mare numar de turisti din istoria minei, care a cunoscut un aflux tot mai mare de vizitatori dupa renovarea ce a avut loc in 2010.
"Anul trecut s-a inregistrat un numar de 617.890 de turisti, platitori de bilete, care au intrat in subteran. Este anul cu cei mai multi turisti dintotdeauna", a spus Baciu. Peste 8.000 de turisti au vizitat mina de sare intr-o singura zi anul trecut, in ziua de Sf. Maria. Atunci a fost pentru prima data cand mina a trebuit sa se inchida temporar pentru vizitatori, deoarece devenise foarte aglomerata.
Numarul tot mai mare de turisti a determinat conducerea sa extinda mina, reconditionand si punand la dispozitie si mina Iosif. Mina turistica Turda este compusa in prezent din Galeria de transport Franz Josef, Camera de ecou a minei Iosif, sala Crivacului, Sala de excavare si mina Ghizela.
Managementul minei are, de asemenea, planuri de a dezvolta activitatile turistice si de petrecere a timpului liber. In acest moment, Salina Turda are un loc de joaca pentru copii, un carusel, mai multe zone de sport pentru mini-golf, bowling, biliard, tenis, un lac, unde turistii se pot face excursii cu barca si un amfiteatru pentru spectacole si diverse spectacole.
Zonele de sanatate pot gazdui turistii care cauta ameliorarea diverselor afectiuni, precum rinita, astmul sau infectiile respiratorii.
Mina de sare de la Turda a fost inclusa intr-un circuit international al minelor de sare din Europa din patrimoniul UNESCO.
Mina de sare de la Turda este unica in lume pentru zonele sale de excavare in forma de con, dar si pentru cele in forma de trapez. Mina a fost deschisa in timpul Evului Mediu si a fost mentionata pentru prima data intr-un document, in anul 1271, emis de cancelaria maghiara.
Din 1950 pana in 1992, cand mina de sare a fost redeschisa ca atractie turistica, primii 500 de metri ai galeriei de transport Franz Josef au servit ca spatiu de depozitare pentru branzeturi.
Sanatate
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil