Anunturi online!
27 februarie 2017

Un raport al Comisiei Europene arata o crestere a inegalitatii veniturilor din Romania

Romania are una dintre cele mai inalte niveluri ale inegalitatii veniturilor in UE, care este inca in crestere, potrivit raportului de tara lansat de catre Comisia Europeana.
"Saracia si excluziunea sociala raman la un nivel inalt. Desi este in scadere, riscul de saracie si excluziune sociala persista in randul tinerilor NEET (tineri care nu sunt activi pe piata muncii, nu sunt implicati in educatie sau in alte programe de formare), familiilor cu copii si persoanelor cu handicap ", se arata in raport.
In comparatie cu zonele urbane, de doua ori mai multi oameni din zonele rurale traiesc in comunitati marginalizate si se confrunta cu probleme sociale sau de adapost si somaj. Ponderea persoanelor care traiesc in locuinte de proasta calitate si cheltuiesc mai mult de 40% din venitul lor pe intretinere este una dintre cele mai mari din UE, se arata in document.
Saracia in randul persoanelor care lucreaza este, de asemenea, de doua ori mai mare decat media UE, iar acest lucru se datoreaza ponderii mari a familiilor neplatite din mediul rural.
"Saracia si excluziunea sociala este ridicata in special in randul populatiei rome. Riscul de saracie si excluziune sociala a populatiei rome este de trei ori mai mare decat restul populatiei. Este mult mai mare in comparatie cu alte state membre care au minoritati semnificative de romi".
Populatia roma este concentrata in comunitatile marginalizate si aproximativ doua treimi dintre ei locuiesc in case care dispun de instalatii sanitare minime, mai arata raportul.
Social
© 2016 imperator.ro - Toate drepturile rezervate!
Varianta pentru mobil